Niewiele widziałem na temat dodawania subwoofera do modelu 2020 Traverse, więc pozwólcie, że podzielę się tym, co wiem. Po pierwsze, ten projekt był do bani! Instalowałem już suby, ale nigdy w nowym samochodzie. W każdym razie, w chwili obecnej nie ma radia ani wzmacniacza pro do sygnału pre-amp (którego mógłbym znaleźć), więc zdecydowałem się na Audio control LC2i. Odkryłem, że Axxess produkuje wiązkę do innych pojazdów Chevroleta, której użyłem do stworzenia wiązki T, aby nie musieć wlutowywać się w żadne istniejące przewody głośnikowe. (Axxess AXEXH-GMLN31) Jest to 48-calowe przedłużenie wiązki, używane do interfejsu danych dla nowszych samochodów Chevroleta, ale Traverse nie jest na liście. Zaryzykowałem z wiązką i opłaciło się. Więc dostałem wiązkę i zacząłem ciąć. Wpiąłem się w przednie 2 głośniki i dodałem około 10 stóp przewodu od przedniego prawego i lewego plusa i minusa. Wyjąłem radio i podłączyłem do wiązki. Aby wyjąć radio, wystarczy użyć klipsów. Weź narzędzie do paneli i ostrożnie podważaj lub po prostu wyciągnij całą ramkę, w tym otwory wentylacyjne. Przeciągnąłem przewód przez deskę rozdzielczą i w dół po stronie kierowcy pod panelami i dywanikiem. Jeśli zdecydujesz się po prostu wpiąć w głośniki, to żółty i żółto-czarny dla strony kierowcy oraz niebieski i niebiesko-czarny dla pasażera (to będzie na szarej wtyczce). Jeśli masz wiązkę, to normalne kolory, biały i szary (również na szarej wtyczce... oczywiście). W tym momencie miałem 2 głośniki, których użyję do stworzenia sygnału dla LC2i. Nie dostałem przewodu zdalnego, zdecydowałem się użyć funkcji GTO w LC2i i działa idealnie. Następnie poprowadziłem przewód zasilający po stronie kierowcy pod panelami i przeszedłem przez ścianę grodziową w tym samym miejscu, co fabryczna wiązka. Przewierciłem się przez przelotkę i przeciągnąłem przewód, a następnie uszczelniłem go czarnym uszczelniaczem gumowym. Wyjąłem tylne siedzenie z pierwszego rzędu, dłuższą stronę, i zamontowałem wzmacniacz pod siedzeniem. Użyłem śruby od pasa bezpieczeństwa jako masy dla LC2i i wzmacniacza. Odkręciłem ją, wyczyściłem powierzchnię szczotką drucianą i przykręciłem z powrotem. Dodałem kawałek przewodu 12-gauge na końcu przewodu zasilającego w reduktorze, aby poprowadzić go od wzmacniacza do LC2i. Następnie poprowadziłem przewód z wyjścia zdalnego z LC2i do wzmacniacza. W tym momencie miałem wszystkie połączenia. 2 głośniki, zasilanie i masa dla obu urządzeń oraz zdalne włączenie. Zamontowałem wszystko na kawałku ABS o grubości 1/8 cala i wyciąłem szczelinę w kształcie litery U w dywanie, aby poprowadzić przez nią przewody, i kilka opasek zaciskowych. Musiałem zamówić kilka reduktorów przewodów, ponieważ użyłem przewodu 0-gauge, a wzmacniacz używa tylko 4-gauge. Zrobiłem to, ponieważ mogę ulepszyć później. Po instalacji musisz wyłączyć mikrofony ANC, odłączając wszystkie 4 w podsufitce. Szukałem w internecie i nie mogłem znaleźć, gdzie znajduje się moduł. Zaufaj mi, to nie to samo, co w 2019 roku. Sprawdziłem pod deską rozdzielczą. Wyjmij uchwyty podsufitki i lekko je pociągnij w dół, sięgnij tam i odłącz je. Wszystkie 4 będą musiały zostać odłączone nad każdym siedzeniem. Użyłem płaskiego śrubokręta, aby wyciągnąć czerwone klipsy. Zamieszczę zdjęcia mikrofonów ANC. To nie przeszkadza mikrofonowi Bluetooth, który znajduje się w konsoli, gdzie są światła obok lusterka. Osobiście nie zauważyłem różnicy na autostradzie od czasu wyłączenia ANC, zwłaszcza że mam trochę basu, żeby to zagłuszyć 🤘. Więcej zdjęć wkrótce