2013 Trans issue. - Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 10-28-2019, 08:13 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 18
2013 Trans issue.

Well been driving the car just fine.. Then i got to a red light. went to drive and everything seem fine then as i was driving off the car Just started to revv freely i believe it was 2nd gear.. I panicked since i was in an intersection and put it to low. And the car downshifted and i managed to crawl it out the way.

1st gear works, up to 10mph. Reverse, park, Neutral. Work fine.

Check engine light came on briefly then it went away. No warnings. On dash. At first i thought the car was in limp mode but now i don't think so.

Any simple fixes or is my trans just blown up.

**I don't have a code reader**
Crossedover09 is offline  
post #2 of 8 (permalink) Old 10-28-2019, 06:30 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 18
Got me a cheap code reader and code is P0700
Crossedover09 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 10-28-2019, 09:45 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Willow Park,TX.
Posts: 183
srwa is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 11-02-2019, 12:36 PM
Junior Member
 
Threenox's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 26
Transmission can not shift out of first gear....
And in this case ( see u tube video) it is a dodge....


It ^^ is because of a bad solenoid.
The screen of the solenoids is covered in metal shavings, but I would imagine transmission fluid still flows thru the filter screen ......
Or
a splinter of steel flowed straight thru a hole in the filter screen, , and jammed up an open/close check valve in the solenoid, .....

Or,
you have an extreme case of what other folks have posted , except after their engines rev up high during a gear change,
(called " shift flare" ) ( also search for shift flare on equinox and other forums with same V6 engine)
usually between 2 nod and 3 red, their transmissions shift to the next gear.
...... who knows?

2012 Tracerse AWD (80k miles) with Elite E2 X catch can
Three Equinox AWD, 2013, 2016, and 2016 (all are 2.4 liter, 4 cylinder engines)
2017 Equinox AWD, 6 cylinder engine, with Elite E2 X catch can
Threenox is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-04-2019, 10:37 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 18
Thanks for the replies. Im currently doing as much research as possible. Gathering tools etc.. I will try and replace the solenoid and hope that fixes everything lol.. Otherwise this vehicle will just be parked for years to come.

My camaro has been parked for 6yrs now. Loss of 3/4 gears.

This traverse is Deff my last GM.
Crossedover09 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 11-05-2019, 11:58 AM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 10,963
see if this post helps.
some pics are blurry- some not.


https://www.acadiaforum.net/threads/...e-p0752.13888/

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.

2013 Equinox 3.6L - 88,000
2010 Traverse 3.6L- 153,000
2003 Trailblazer 4.2L- 181,500
rbarrios is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 11-07-2019, 03:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 8
Just went through the same thing, shift rev between 2nd and 3rd only. They told me the reverse clutch was bad. Need a complete transmission rebuild. I've had the car for 3 months. And with the GM protest, they can't schedule it until January! Hopefully it's not that in your case but figured I'd say something since I've been researching it for 2 months.
post #8 of 8 (permalink) Old 11-11-2019, 05:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 18
So i followed that link for the tehcm repair and what do you know... Turns out for the 2013+ traverse it is different.. In that there are so membranes/disc to replace.

This is what the 2013 traverse looks like.
https://www.carid.com/acdelco/gm-ori...23&url=2686217

Im on the hunt to see if i can just replace the solenoids themselves instead of the entire thing.
Crossedover09 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome