09 Have P0304 and P0306 - Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 05-13-2019, 08:26 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 13
09 Have P0304 and P0306

On the way home yesterday I noticed our Traverse was not running right. Was using more gas than normal. Had to really put my foot in it a little more than normal. Could feel it kinda hesitating. Just off. CEL came on and scanned it when I got home. P0304 and P0306. I replaced the injectors a couple months ago and the coil pack and plugs were done a year ago. Any suggestions? Anyone else have this problem? Just trying to get an idea where to start. Any help would be apperciated
CobeWS6 is offline  
post #2 of 6 (permalink) Old 05-13-2019, 12:21 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 10,819
1st thing- I would try is Techron Concentrate Plus.
It may be severe carbon buildup on the lips of the valves. (sticky valves) causing the misfires.


Carbon buildup can occur in as short as 5000 miles.

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.

2013 Equinox 3.6L - 83,000
2010 Traverse 3.6L- 148,000
2003 Trailblazer 4.2L- 181,500
rbarrios is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-15-2019, 02:49 AM
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 70
Just this weekend my 09 with 216K tossed P0300. P0301, P03004 and P0306 codes so your post is timely for me. RBarrios response is also timely as I normally run Shell gasoline but had to use Chevron on my trip. Then the codes started....

For my Jeeps to pass California smog testing I normally run a can of seafoam through the intake to knock out the carbon, has anyone done this with a Traverse?

No one's right if everybody's wrong.
Boatwrench is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 05-15-2019, 02:09 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 10,819
Some have tried Seafoam and or CRC intake valve cleaner for DI engines.

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.

2013 Equinox 3.6L - 83,000
2010 Traverse 3.6L- 148,000
2003 Trailblazer 4.2L- 181,500
rbarrios is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-27-2019, 03:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 13
Ran the techron. Had no issues today CEL comes on for p0305 p0007 p3900 and c0430.
CobeWS6 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-08-2019, 06:16 PM
Senior Member
 
rubberman's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 428
On our trip to Florida today I got a temp CEL code of po301. Didn’t last but maybe 20secs then went off. I use Lucas gas treatment.

'12 Traverse LT 1LT - Carbon Flash Black
rubberman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome