TraverseForum.com
Bookmark and Share
April 25, 2015, 10:25:19 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Search all 4 Lambda Forums at once with the "Super Search" box! Click search in the top nav bar to find it.
   
   Home   Help Search Gallery Login Register  
Registered users see fewer ads.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: TPMS reset-  (Read 3940 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rbarrios
Traverse GOD!
********
Offline Offline

Posts: 7729


View Profile
« on: October 12, 2010, 04:51:21 PM »

so I had rotated my tires- never reset the TPMS. I knew where the tires went.
I didnt reset because our 2007 Impala--- that TPMS reset was the reset from hell.
I never was able to get the relearn to take. After some 60 something tries.
Tires almost flat, putting IN air, taking air out... I never got all 4. the best I got was 3 of 4. In the end- I had to pay dealer to reset with their tool.
 Yesterday - I decided to try the relearn.
I pressed the LOCK/Unlock key on the fob for 5 sec- and the car honks... the LEFT FRONT turn signal lights up-- I let out air for 5 seconds- BEEP.
FRONT RIGHT light comes on- I let out air slowly- 15 sec later- BEEP.
REAR right light comes on-- I let out air for 10 sec- BEEP.
REAR LEFT light comes on- I let out air for 20 sec- (damn- its not going to work) I stand up- stare at it--- BEEP. HOLY MOLY IT WORKS!!!!

TPMS reported pressure was 31,32,31,33 in the tires.
this morning I drove to gas station and aired up tires to 37 PSI. Tomm morning when its cooler- Ill double check pressure.

But just wanted to report- that it worked on the 1st try.
I still will NOT reset the Impala TPMS- that was a pain.

Im happy it worked on the 1st try.
Logged

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L -    30,000
2010 Traverse 3.6L-    91,300
2003 Trailblazer 4.2L-173,000
copperbeech
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 992


View Profile
« Reply #1 on: October 12, 2010, 05:39:40 PM »

Good to hear this. You have given me confidence to do this myself when the need arises.
Logged

1LT AWD Gold Mist; Build Date April 09

Greater Toronto Area
rbarrios
Traverse GOD!
********
Offline Offline

Posts: 7729


View Profile
« Reply #2 on: October 12, 2010, 05:49:39 PM »

when I let the air out-- I let it out slowly- with a quick burst of air thrown in.
(I simply did it slow- because of my experience with the Impala- slow-fast- super fast- and a flat tire) never worked.
so slowly I went--- and it did beep.
Logged

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L -    30,000
2010 Traverse 3.6L-    91,300
2003 Trailblazer 4.2L-173,000
Pages: [1]   Go Up   [ Home | Unread Posts | Unread Replies ]
  Print  
 
Jump to:  
Custom Auto Accessories

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC | Sitemap
©2015 traverseforum.com All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!