2009 vibration noise in exhaust - Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 05-17-2017, 01:03 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 1
2009 vibration noise in exhaust

I have a 2009 Traverse LT with about 125k miles. I went to start the car the other day and RPM were at about 1500 and I hear a vibaration coming from the muffler/exhaust. I gave it some gas and it was still there but when I placed my car in Drive the noise stopped and the RMP went back to around 500. any ideas what this could be? It happens ever time I start the car after it has been sitting for about 5+ hours.
I have had to replace 3 catalytic converters (same one ever time) new power steering pump, timing chain, rack and pinion (twice), motor mount and the list goes on. I will NEVER purchase another Traverse in my life.
cwaller2017 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-17-2017, 02:56 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 9,472
sounds like the natural frequency of the muffler or other part vibrating.

what happens when in park when you revv up to 1500?

2010 FWD LT1-Gold Mist Metallic- seats 8.
Build Date- July 31, 2009-2nd day of Spring Hill 2010 production.
2013 Equinox 3.6L - 60,000
2010 Traverse 3.6L- 127,000
2003 Trailblazer 4.2L- 180,000
rbarrios is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-18-2017, 12:18 PM
Member
 
RallyWgn's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 80
Get up under there and look for loose/broken exhaust hangers or maybe a heat shield. Also check the exhaust manifolds and flex pipes. I'm sure it's just something simple like that. Remember, it's a 2009. It's going to need maintenance, like any other car. Power steering pump and timing chains should have been covered under the special warranty. Whats causing the convertor to fail? Is the vehicle burning oil or loosing coolant internally? That can foul a convertor. Read this article, http://www.greggsauto.net/2013/08/murder-catalytic-converter/

Last edited by RallyWgn; 05-18-2017 at 12:25 PM.
RallyWgn is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Traverse Forum: Chevrolet Traverse Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome